Meer inkomsten: geld verdienen met bloggen

blog

Met bloggen kun je geld verdienen. Deze blog zal uitleggen hoe je dat kunt doen.

Blogsite opzetten

Een blogsite opzetten is niet zo moeilijk als het lijkt. Enige technische vaardigheid is wel nodig, maar de tools zijn tegenwoordig erg goed. WordPress is de meest gebruikte variant. Er zijn veel aanbieders op de markt die een WordPress blog site voor je in de cloud kunnen hosten. Denk hierbij aan Strato, Xel, etc (zoek in Google op WordPress Hosting). Deze bedrijven betaal je per maand een vast bedrag voor het hosten van jouw blogsite. Zij verzorgen het merendeel van de updates en zorgen ervoor dat de URL valide is. Wil je er vanaf, dan stop je het abonnement (je blog site is dan ook weg…).

De reden dat WordPress populair is: er zijn enorm veel lay-out templates beschikbaar zijn om snel een site vorm te geven, en ook enorm veel zogenaamde Plug-Ins om allerlei functionaliteit toe te voegen. Deze templates en plugins bestaan in gratis varianten en in betaalde varianten met professionele ondersteuning en features.

Content van blog

De content van de blog is het allervoornaamste. Je kan een fantastisch lay-out kopen en supersnelle site hebben. Als niemand ge├»nteresseerd is in de content, dan gaat niemand jouw blog lezen. Als er geen lezers zijn, dan ga je ook niks verdienen….

Je moet echt achter de content van je blog staan en het ook leuk vinden om te doen. Het kan zelfs beter zijn dat je het leuk vind om een blog te schrijven en er helemaal niks mee wilt verdienen. Het kan ook vanuit sociale achtergrond zijn om kennis te delen of om maatschappelijk standpunt uit te dragen. Dit is allemaal prima en ook zeer goede reden om blog te schrijven.

Geld verdienen met blog

Hoe kun je nu geld verdienen met een blog?

Je kunt geld verdienen door:

  • Affiliate marketing te doen: zie deze blog voor meer achtergrond. Op deze site doe ik dit ook.
  • Google advertenties te plaatsen: zie deze blog voor meer achtergrond. Dit doe ik bewust op deze site niet. Ik wil de site mooi en clean houden, want een site met advertenties schrikt ook mensen af. Die paar centen met advertenties is het niet waard.
  • Betaalde expert content aanbieden.
  • De blog als ondersteuning voor je ZZP diensten gebruiken door je status als expert te verhogen:
    • Meer klanten aantrekken
    • Klanten aantrekken die je meer per uur willen betalen (omdat ze jouw expertise hoog inschatten)
  • De blog als basis gebruiken voor cursussen/trainingen die je geeft
  • …..

 

 

 

2 Replies to “Meer inkomsten: geld verdienen met bloggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *