Meer inkomsten: verdienen aan google advertenties

Google adsense logo

Als je een website of app gebouwd hebt, dan kun je middels Google Adsense (websites) en Google Admob (mobile) geld verdienen door advertenties te tonen.

Hoe werkt het?

Na aanmelden op Google Adsense of Google Admob krijg je van Google een code en instructies. Bij Google Adsense moet je aantonen dat de website van jou is en bij Google Admob moet je de google Admob code inbouwen.

Inkomsten krijgen

Daarna  is het wachten totdat iemand op je advertenties klikt. Google zal voor de relevantie advertenties zoeken. Zelf heb je hier wel invloed op en dat moet je zeker doen! Als je bijvoorbeeld een app of site hebt voor kinderen, dan kun je alle volwassen advertenties verbieden.

Op de Google Adsense site krijg je te zien hoeveel je verdiend hebt, maar ook vanuit welke landen, op welke mobiele app en website URL.

Google adsense

 

Deze site geeft ongelofelijk veel detail en informatie. Google doet dit heel slim: ze geven alle tools om te zorgen dat jij betere content maakt en hun advertenties er beter op aansluiten. Jij verdient meer, en uiteraard Google ook!

Content en advertentieplaatsing

Dit lijkt allemaal makkelijk: je hebt een site en je zet advertenties van Google neer en cashen maar. Niet dus!

Op het moment dat jij advertenties plaatst, dan jaag je ook mensen weg die je site niet meer aantrekkelijk vinden! En hoe meer advertenties je plaatst, hoe meer je site afschrikwekkend wordt!

Dus voordat je begint met advertenties, zorg ervoor dat je Google Analytics of een andere tool hebt die je web verkeer meet. Zorg dat je voldoende inzicht en data hebt voordat je met advertenties begint. Zet dan de advertenties aan, liefst in het begin zo subtiel mogelijk met goede plaatsing die minst storend is (bijvoorbeeld een skyscraper advertentie aan de rechterkant van je blog).

Meet dan hoeveel mensen klikken en wat je ervoor krijgt. Het kan zeker in het begin echt tegenvallen wat de opbrengsten zijn. Zeker als je ook meet dat je eventueel mensen wegjaagt. Dat wegjagen kun je meten doordat de tijd die mensen op je site verblijven plotseling erg kort wordt. Mensen klikken dan vanuit Google search op je site, zien de advertentie en zijn weer weg.

Alternatief: affiliate marketing

Als alternatief voor advertenties kun je ook gebruik maken van affiliate marketing. Zie hiervoor deze blog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Replies to “Meer inkomsten: verdienen aan google advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *