Fuck You money

fuck you money

Misschien een agressieve titel, maar toch is het wel zo. Fuck You money is geld wat je inzet als ultieme middel. Namelijk: je denkt wegwezen hier, ik neem ontslag! Als je een conflict hebt met je werkgever, dan sta je sterk met een flink deel Fuck You money. Dit geld is eigenlijk spaargeld van je persoonlijke financiële buffer. Dit zet je op een aparte rekening of als onderdeel van je spaarrekening.

Fuck You money is hoeveel maanden jij met spaargeld kan overleven als je geen inkomen meer hebt. Stel je hebt een netto inkomen van 2.500 euro per maand en er staat 10.000 euro op de Fuck You money rekening, dan kun je 4 maanden zonder ww en zonder te bezuinigen verder. Dan kun je heel wat aan. En dan kun je het ook vrij hard spelen, en zaken op de spits drijven. Dat is vrij hard onderhandelen, maar kan soms nodig zijn.

Je moet dan wel ook de ultieme conclusie soms durven trekken.

Het achter de hand hebben van Fuck You money kan ook betekenen dat je je ergens heel hard voor kunt maken en daardoor ook zekerder overkomt. Kijk maar naar eens naar je collega’s met Vrouw Kinderen Hypotheek: die durven niet, want bang voor hun baantje.

Lees meer over de kracht van deze attitude in het boek De edele kunst van NOT GIVING A F*CK.

 

2 Replies to “Fuck You money

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *