Boekbespreking: verlangen naar minder

Schrijver: Jelle Derckx

Beoordeling: ★★★★

Belangrijkste boodschappen

Kernpunt: overstappen van wild, druk leven met status en geld, naar een bewuster en duurzaam leven kan. En geeft ook minder stress, meer voldoening en meer vrijheid.

Uitgebreide inhoud

De schrijver gaat op reis naar Brazilië en leest daar het boek Denk groot en wordt rijk. Hij raakt van de inhoud zo onder de indruk dat hij inziet dat hij het over een andere boeg moet gooien. De delen van het boek gaan dan niet over financieel rijk, maar over geestelijk rijk worden. Hij gaat echt nadenken over wat belangrijk is en gaat minimaliseren (ontspullen). Zowel fysiek met spullen, als met zijn doelen. De game console en TV gaan eruit, zodat al die verstrooiing geen tijd meer vreet. In plaats daarvan gaat hij bewust om met zijn tijd. Qua spullen gaat de schrijver bewust om met duurzaamheid: koop alleen wat nodig is, en koop bewust duurzame producten.

Andere boeken die de schrijver hebben geholpen om anders te denken zijn onder andere:

Plus en minpunten

Mooi verhaal in meer soort dagboek blog vorm geschreven. Het eerste deel is het mooiste en belangrijkste. Het inzicht en de worsteling met de omvorming van zijn levensdoelen. Het laatste blok in het boek valt tegen, want dat is meer herhaling van voorgaande.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *