Why worry?

Why worriy small

De Indiasche guru Gaur Gopal Das heeft een prachtige slide gemaakt over zorgen. Zorgen vertaal je in het Engels naar worries.

Dit is de prachtige slide:

Why worriy large

Toelichting in het Nederlands:

Vraag 1? Heb je een probleem in je leven?

Antwoord Nee: als je geen problemen hebt, waarom maak je je dan zorgen?

Antwoord Ja; ga naar vraag 2.

Vraag 2? Kun je er wat aan doen?

Antwoord Ja: als een probleem hebt, en je kunt er wat aan doen: doe er dan wat aan. En als je er wat aan doet, waarom maak je je dan zorgen?

Antwoord Nee: je hebt een probleem, maar je kunt er niks aan doen. Accepteer het. Als je er niks aan kunt doen, waarom maak je je dan zorgen?

 

Oftewel: in alle gevallen schiet je er niks mee op om je zorgen te maken!

De video

De bovenstaande boodschap is prachtig, maar de manier waarop hij het zelf verteld maakt het fenomenaal:

 

 

 

3 Replies to “Why worry?

  1. Een prachtige video en erg doeltreffend ! Dank aan de plaatser. Enige punt van aandacht voor de plaatser: Gaur Gopal Das is een Indiase monnik (hij komt uit India (vandaar Indiase) dat is echt een ander land dan Indonesië waar Indische mee gelinkt is). Zijn officiële naam is Gaur Gopal Das. Hij is een monnik, schrijver, motivator. Ook mooi om zijn boodschap te horen over de stappen voor milieu verandering die beginnen bij jezelf en hij geeft een visie hoe oeroude waarden bijdragen in geluk en welzijn voor ons allemaal https://www.youtube.com/watch?v=GzuTMj2bSzY en een langere versie https://www.youtube.com/watch?v=AMtwiQkd3QQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *