Boekbespreking: schaamteloze seks

Schrijfster: Nynke Nijman

Beoordeling: ★★★

Belangrijkste boodschappen

Kernpunt: schaamte kan in de weg staan om echt te genieten van seks.

Uitgebreidere inhoud

De schrijfster legt uit dat schaamte met name voorkomt uit het afwijken van het normplaatje. Dit normplaatje is voor iedereen net iets anders, maar is meestal man/vrouw in monogame relatie. Iedere afwijking daarvan kan tot schaamte leiden. Schaamte die in de weg kan staan om echt te genieten van seks op de manier waarop jij die zou willen hebben.

De schrijfster gaat uitgebreid in op een heel palet aan andere vormen van seksuele beleving. Ook gaat ze in op seksuele verlangens en behoeftes.

De belangrijkste boodschap: ga samen met je partner in gesprek over ieders behoeftes en verlangens. Sta open om te luisteren naar elkaars behoeftes en verlangens. Dit wil niet automatisch zeggen dat je die behoeftes en verlangens van elkaar moet invullen. Het mag uiteraard wel. Veel belangrijker is dat je relatie veilig genoeg is om die behoeftes en verlangens uit te spreken.

Plus en minpunten

Schaamte om van de norm af te wijken blijft. Het uitspreken van behoeftes en verlangens is moeilijk. Hopelijk kan het boek hierbij helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *