Grote voorjaarsschoonmaak

Vroeger was het normaal: de grote voorjaarsschoonmaak. Ook in deze tijd is een grote voorjaarsschoonmaak geen verkeerd idee. En zelfs heel duurzaam.

Je maakt je hele huis schoon. Dat doe je het liefst samen. Je kunt het doen met je partner, familie en vrienden en kinderen. Het huis wordt er mooi en schoon van. Al het stof, mijten en bacteri├źn/schimmel verwijder je uit je huis.

Daarnaast wordt het ook schoner in je hoofd: bij opruimen en poetsen zie je snel mooi resultaat. Zeker als je het samen doet: samen iets om trots op te zijn. Je kan ook iedereen er naar kunde bij betrekken. Dus ook kinderen kunnen meedoen.

Aanpak grote schoonmaak

Trek voldoende tijd uit voor de grote schoonmaak. Die mag best in totaal een paar weken duren, dat is helemaal niet erg. Van boven naar beneden: start op zolder en en werk je weg naar beneden. Al het stof gaat bij vegen namelijk omlaag. Iedere plek ruim je op en schud je op. Alle spullen die je tegen komt kun je over nadenken: kan ik nog gebruiken, kan naar vrienden, kan weg, of kan op marktplaats te koop gezet worden. Vergeet ook niet de voorraad kast; controleer al je spullen op datum en maak de oudste als eerste op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *