Boekbespreking: Opvoeden met Stephen Coveys 7 eigenschappen

Schrijfster: Carla Luycx

Beoordeling: ★★★

Belangrijkste boodschappen

Kernpunt: ook in opvoeding en op school kun je gebruik maken van de 7 eigenschappen van Stephen Covey.

Uitgebreide inhoud

De auteur herhaalt in het kort de 7 eigenschappen. Daarna volgen 2 hoofdblokken:

  1. Opvoeden als ouders van de 7 eigenschappen. Dit doe je door zelf eerst je de 7 eigenschappen eigen te maken, die toe te passen in het opvoeden, en ook je kind te helpen deze eigenschappen eigen te maken en toe te passen. Niet makkelijk, maar wel goede opvoedingsmethode.
  2. In het onderwijs voor leraren. Dit resulteerde in ’the leader in me’ scholen die de methodes van Covey in de praktijk actief toepassen. Onderdeel daarvan is handelingsgericht werken.

Alles wordt eerst in theorie uitgelegd en daarna met voorbeelden en oefeningen uitgediept. Dit wordt dus 2 keer gedaan: een keer voor ouders en een keer voor toepassing door leraren op school.

De zoon van Stephen (Sean Covey) heeft een boek geschreven om de 7 eigenschappen aan kinderen uit te leggen (7 eigenschappen van happy kids). Dat boek is gericht op kinderen. Dit opvoedboek is gericht op ouders en scholen.

Plus en minpunten

Mooie toepassing van de 7 eigenschappen van Covey in opvoeding en op school. Daar ligt wel de focus op in dit boek. Als je de 7 eigenschappen wilt leren, dan beter het boek van Covey zelf lezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *