Bereken je uurloon

Bereken je uurloon

Je uurloon kun je vrij eenvoudig berekenen. Je weet je netto salaris per jaar. En je weet het aantal uren dat je werkt. Deze deel je op elkaar en je weet je gemiddelde uurloon. Als je wilt, dan kun je ook je uren voor studie en reistijd meenemen. Je uurloon is dan lager. Ga wel altijd uit van netto bedragen en niet van bruto bedragen (voor de belasting).

Voorbeelden van uurlonen (deze zijn helaas bruto, bij de lagere bedragen zal 80% netto worden, bij de hogere gaat het naar 50% toe);

uurtarieven

 

Tijd en geld balanceren

Het kennen van je uurloon is erg nuttig om je te helpen om tijd en geld beter te balanceren. Als je een hoger netto uurloon hebt, dan kun je gaan overwegen om meer taken uit te besteden. Bijvoorbeeld als jij zelf 25 euro per uur netto overhoud, dan kan het slimmer zijn om een schoonmaker en tuinman in te huren en dan de tijd die je daarmee uitspaart te gaan werken.

Of als je iets moet gaan uitzoeken om geld te besparen, dan moet je met een hoog uurloon oppassen om hier veel tijd aan te besteden. Waarom 2 uur lang zaken uitzoeken om 20 euro te besparen, terwijl je zelf 15 euro per uur had kunnen verdienen.

Als je genoeg verdient: let dan op dat je ook beter vrije tijd kunt nemen! Ieder uur wat je extra werkt zal meerendeels richting de belasting gaan (zie blog over sponsor van de maatschappij). Van meer geld dan je nodig hebt wordt je ook niet veel gelukkiger van. Van meer vrije tijd wel!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *