Agile versus waterval product ontwikkeling

In softwareontwikkeling en product ontwikkeling wordt er vaak gebruikt gemaakt van een waterval methode: definiëren, specificeren, design, bouwen, testen, produceren. Dit proces kan jaren duren.

Daartegen over staat een nieuwere methode: agile.

In Agile ga je niet proberen om alles in een keer goed te krijgen met alle toeters en bellen, maar om te proberen zo snel mogelijk een minimaal werkend product te krijgen.

Vanuit het minimaal werkend product ga je verder verbeteren tot je bij het gewenste eindproduct komt.

Zie het mooie plaatje beneden:

Vanuit het eerste snelle product ga je leren en aanpassen (agile). Het kan zo zijn dat je zelfs je beeld van het eindproduct gaat aanpassen aan wat je onderweg geleerd hebt. Voordeel van de agile werkwijze is dat er sneller een product komt wat werkt, waarmee je snel kunt leren. Dit voorkomt dure fouten van een grote watervalmethode ontwikkeling. Dit snel een eerste product opleveren is wel een enorme uitdaging. Velen zijn geneigd om toch nog allerlei toeters en bellen te willen. De kunst is dus ook echt om een minimaal werkend product te definiëren. Dat op te leveren. Dan pas na de lessen getrokken te hebben over de toeters en bellen te praten.

Meer agile

Lees meer over Agile in de blog over het Agile manifesto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *