Voorbereid zijn (2)

De laatste paar jaren zijn taaie jaren geweest voor een heleboel mensen. Er zijn veel unieke zaken gebeurd: Corona, oorlog in Oekraine, energieprijzen die hard stijgen, inflatie. Kortom heel wat meer tegenslag en aanpassing dan normaal.

Voorbereid zijn

Je kunt je voorbereiden op tegenvallers. Dit kun je doen door hebben van buffer, afsluiten van verzekering, etc. Dit is dan gericht op het materiele deel.

Je kunt je ook psychologisch voorbereiden op tegenslagen. Zorg ervoor dat je goed in je vel zit, heb voldoende dagelijkse en wekelijkse rust momenten, verlaag je stress. En als er wat gebeurt, ben mentaal voorbereid op een tegenslag en hoe je daar mee omgaat.

Iedereen krijgt tegenslag. Het is maar net hoe je er mee omgaat: blijf je hangen in de tegenslag, of ga je zo goed mogelijk om met de tegenslag? Dit is wereld van verschil!

Stoicijnse uitspraak van Seneca

“Weet dan wel dat goede mensen hetzelfde moeten doen: niet terugdeinzen voor harde en moeilijke omstandigheden en niet klagen over hun lot, als zegening tellen wat hen maar overkomt, er de positieve kant aan zien. Niet wat, maar hoe je iets draagt is belangrijk.”
– Seneca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *