Dividend aristocrats

dividend aristocrats

De dividend aristocrats is een lijst van Amerikaanse beurs genoteerde bedrijven die al 25 jaar of langer ieder jaar een steeds hoger dividend uitkeren. Dus bij een jaar lager of geen dividend uitkeren ga je al uit de lijst. Dit kan alleen maar als je een bedrijf hebt wat en in een goede business zit en goed geleid wordt. Dus een goede business en goede structuur heeft.

Waarom is de lijst van belang?

Omdat we voor de langere termijn willen investeren in aandelen, dan is de dividend aristocrats lijst een mooi startpunt voor het selecteren van aandelen om te kopen voor de langere termijn. Het zijn ook aandelen die meestal goed crisis bestendig zijn door hun business. Dit wil ook zeggen dat in economisch slechte tijden dat deze bedrijven nog winst maken en dividend uitkeren. En juist dat dividend is mooi: dit is constante stroom aan geld die uit je geldmachine van aandelen komt. Dus doel van het kopen van aandelen van de dividend aristocrats moet niet zijn om snelle winst te maken, maar om een basis te leggen van constant dividend; ook in slechte tijden.

Blijf nadenken

Het op de lijst staan van de dividend aristocrats betekent dat het in het verleden goed ging. Er zijn toch regelmatig bedrijven die uit de lijst gaan. Let op bijvoorbeeld Exxon en Chevron nu nog in de lijst staan. Maar die hebben het in 2020 zeer zwaar gehad. Het kan dus zo maar gebeuren dat het stopt. Let op de dividendval: bedrijf wat niet goed draait probeert toch om dividend uit te blijven keren, tot zelfs meer dividend dan winst. Dit kan tijdelijk bij 1 jaar tegenval, maar is op lange termijn niet vol te houden. In Nederland zie Shell.

De lijst van dividend aristocrats

De hele lijst van dividend aristocrats is te vinden op deze wikipedia pagina, of bijvoorbeeld op deze site.

Aandelen van de dividend aristocrats met een analyse op deze site:

Of bekijk deze video:

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *