Meer inkomsten: boek schrijven en publiceren

boek uitgeven

Als je jezelf een goed auteur vindt en je kan goed verhalen kunt schrijven, dan kun je een roman gaan schrijven om het uit te geven voor een groot publiek. Of je bent een vakspecialist en je wilt je kennis delen middels een boek met expertkennis. Of je hebt fantastische foto’s gemaakt en wilt je eigen fotoboek uitgeven. En zo zijn er nog meer boek idee├źn.

Boek uitgeven

Een boek uitgeven kan via een traditionele uitgever en via een van de vele online uitgevers. Je kunt bijvoorbeeld ook er voor kiezen om alleen een e-boek uit te geven in plaats van gedrukte exemplaren. Als het dan tegenvalt zit je niet met een grote stapel oud papier. Een van de grotere online uitgevers wereldwijd is lulu.com. In Nederland heb je Pumbo.nl.

Investeren in een boek

De grootste investering in een boek is tijd. Heel veel tijd. En als je tekst af is en gecontroleerd, dan komen er nog extra kosten bij:

  • Maken van omslag (mooie foto/design)
  • Lay-out maken van omslag (zeker nodig als je geen roman hebt, maar expertkennis met veel plaatjes en foto’s)
  • Lay-out maken van inhoud
  • Drukken van het boek
  • Reclame maken

Inkomsten van een boek

Als je boek er is, gepubliceerd en er is reclame gemaakt, en je boek wordt goed verkocht, dan krijg je inkomsten. Dit kan relatief weinig zijn. Maar echt goede en populaire schrijvers hebben een goede boterham of zijn miljonair.

Boek als ondersteuning

Een boek uitgeven kan ook als ondersteuning dienen van andere inkomsten. Door het uitgeven van een boek verhoog je je expert status. Ook al levert het boek zelf dan relatief weinig op, als je je uurtarief met 20% of meer kunt verhogen door het boek, dan is dat zeer waardevol. Ook als je bijvoorbeeld trainer bent in een bepaald vakgebied of trainer in sociale vaardigheden, dan levert een boek naamsbekendheid op. Mensen zullen eerder naar je training komen. Meer mensen in de training is fijn: dan zit je training eerder vol, of als er zelfs meer vraag is dan je trainingen kunt geven, dan kun je de prijs van de training verhogen. In de trainingsprijs kun je bijvoorbeeld ook de kosten van het boek opnemen die je dan ‘gratis’ geeft als onderdeel van de training.

 

 

 

 

One Reply to “Meer inkomsten: boek schrijven en publiceren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *