Levend verlies

Levend verlies is dat je zelf in leven bent en toch een groot verlies hebt gelden. Het gaat daarbij om verdriet en rouw.

Leven verlies kan zijn om het hebben van een kind met zeer ernstige aandoening die continu hulp nodig heeft. Het kan gaan om het verliezen van een naaste aan kanker, hartaandoening, hersenaandoening of andere ziekte. Het kan gaan om het verliezen van een naaste door een ongeval. Maar ook het niet kunnen krijgen van kinderen levert gevoelens van rouw en verdriet op. Net als het niet aan de maatschappij kunnen deelnemen zoals mensen graag zouden willen (door bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid).

Levend verlies is niet aan de buitenkant van iemand te zien. Maar kan wel degelijk flinke impact op het welzijn van iemand hebben. Mocht je merken dat iemand te maken heeft met levend verlies, kom dan niet met gerustellingen of oplossingen, maar biedt een luisterend oor of helpende hand aan.

Voor iedere soort levend verlies zijn er wel groepjes mensen die zaken organiseren om samen te praten over hun verlies. Maak hiervan gebruik! Het kan je helpen om met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt verhalen en verdriet uit te wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *