Einstein: zijn uitspraken

einstein

Einstein is meest bekend als natuurkundig genie (E = MC2). Maar hij heeft door het vele nadenken over de natuur en de achtergrond van het heelal en de materie ook veel filosofisch inzicht gekregen. Daarom zijn er ook vele uitspraken van hem bekend geworden.

Probleemoplossing denkwijze

einstein denkwijze

We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. Dit is een hele mooie. Als er een groot probleem is dan hebben de meeste mensen de neiging om de oplossing volgens dezelfde gedachtelijn te volgen in plaats van out-of-the-box te gaan denken. Voorbeeld: er gaan zaken mis in een complex proces. En op dat op te lossen wil men meer controles en checks invoegen om controle te krijgen, wat weer leidt tot meer complexiteit… In plaats van complexiteit proberen weg te halen.

Succes versus waarde

einstein waarde

De Nederlandse vertaling is: Probeer geen man van succes te worden, maar probeer eerder een man van waarde te worden. Oftewel: ga voor succes aan de binnenkant dat je gewaardeerd wordt voor wie je bent, en niet voor succes aan de buitenkant, dus dat je alleen als succesvol gezien wordt.

Logica en verbeelding

Logica brengt je van a naar b. Verbeelding brengt je overal.

Lange lijst

Nog meer quotes: volg deze link voor 63 quotes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *