Boekbespreking: Waarom? Daarom! Opvoeden op z’n Surinaams

waarom daarom

Schrijver: Roué Verveer

Beoordeling: ★★★★★

Belangrijkste boodschappen

Kernpunt: Duidelijkheid is heel goed voor de opvoeding van een kind. Wat streng zijn hoort erbij. Dus op de vraag waarom? mag ook het antwoord Daarom! gegeven worden.

Uitgebreide inhoud

Roué legt uit aan de hand van zijn eigen opvoeding op z’n Surinaams hoe hij zijn eigen kind opvoed. Daarbij komt veelvuldig de kennis van de strenge, duidelijke, doch rechtvaardige Tante Wonnie om de hoek. Voorbeelden “Papa en mama, vorm een team, want een baby is een tegenstander van formaat” of “Opvoeden is makkelijk, jij maakt het moeilijk”. De basis van goede opvoeding is duidelijkheid: wat mag wel, wat mag niet. Op de waarom vraag of waarom iets wel of iets niet mag of juist wel moet hoef je niet altijd in te gaan. Jij weet het beter, het antwoord is Daarom! En het kind komt er wel achter als het iets doet wat niet mag, dan volgt er een gepaste straf en wederom duidelijkheid.

Roué geeft ook duidelijk aan dat zijn opvoedrecept goed werkt voor de meeste kinderen. Maar bij zijn tweede pakte het niet. Dat was speciaal geval….

Plus en minpunten

Dit boek heeft een mooie uitleg over het opvoeden. Roué is een heel leuke en goede comedian in het theater. Dit vertaalt prima naar het boek: luchtig, met veel humor, en ook goede inhoud.

One Reply to “Boekbespreking: Waarom? Daarom! Opvoeden op z’n Surinaams”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *