De muren van Babylon

De muren van Babylon is een fabel uit het boek De rijkste man van Babylon. Het hele boek gaat over hoe je rijk kunt worden (startend met financieel rijk, en uiteindelijk ook op een diepere laag als mens). In een tussenhoofdstuk wordt ingegaan op het belang van een goede defensie. Niet als persoon door sloten op een huis, of door zaken als een verzekering. Nee, het gaat daarbij om het belang om als staat of land waar je woont je te kunnen verdedigen tegen barbaren die op je rijkdom uitzijn. In de fabel is er door de rijke mensen van Babylon voldoende geld in de muren van Babylon geinvesteerd. De muren zijn goed onderhouden, hoog en stevig. De verdedigers kunnen de stad verdedigen, ondanks het feit dat het hoofdleger elders aan het vechten was, en een andere vijandelijk land gebruik probeerde te maken van de situatie. De verdeding was succesvol dankzij de bijdragen in de vredesjaren in de hoge en stevige muren.

Vertaling naar 2022

In Nederland zijn we rijk. Heel rijk. Doordat er minder vijandelijkheid in de wereld leek te zijn, zijn de investeringen in het Nederlandse leger de laatste 20 jaar verslapt. Onze verdeding is niet op orde. Ook al bezitten we miljarden aan pensioenen en zijn er veel rijke mensen: in oorlogstijd is dat allemaal niks waard.

Dus rijke mensen van Nederland: doe niet moeilijk, betaal meer belasting, zodat de overheid het leger weer op orde kan brengen en ons kan verdedigen tegen staten met leiders die niets op hebben met vrijheden en democratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *