Boekbespreking: time management volgens Covey

Schrijver: Stephen Covey

Beoordeling: ★★★

Belangrijkste boodschappen

Kernpunt: modern time management werkt vanuit principes. Richt je op de goede zaken.

Uitgebreide inhoud

De schrijver gaat in dit boek dieper op hoe je time management kunt doen met de 7 eigenschappen. De basis is eigenlijk al uitgelegd in het boek 7 eigenschappen van effectief leiderschap, maar staan hier in andere volgorde en door alle eigenschappen heen gepresenteerd. Dit maakt het lezen soms ook makkelijker.

Belangrijkste is om de goede dingen te doen in plaats van efficiënt te werken aan de verkeerde zaken. Zorg dat je met de goede dingen bezig met en met de juiste prioriteit. Richt je zo veel mogelijk op belangrijke zaken voor de lange termijn en minder op urgente zaken. Stop helemaal met tijd verknoeien aan onbelangrijke zaken.

Plan ook meer vanuit week perspectief: dit geeft betere sturing aan taken dan alleen het dag perspectief.

Voorbeeld van goede toepassing van deze principes zijn de leiderschapsprincipes van Amazon (en die zijn er heel erg groot mee geworden).

Plus en minpunten

Goede uitleg. Andere manier om naar de 7 eigenschappen te kijken vanuit het perspectief time management. Belangrijkste is om de goede dingen te doen in plaats van efficiënt te werken aan de verkeerde zaken. Geen nieuwe inzichten ten opzichte van de 7 eigenschappen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *