God bestaat

God bestaat. Daar zijn 2 sterke argumenten voor die niets met elkaar te maken hebben.

Het is verstandig om in God te geloven

Als God bestaat, dan ga je naar de hemel. Geloof je daarin, dan kan je naar de hemel. Geloof je er niet in, dan niet. Als God dan toch niet bestaat dan maakt het niks uit. Dus geloof maar dat God bestaat.

De menselijke kennis is beperkt: de rest is God

Belangrijker: menselijke kennis is erg beperkt. Veel beperkter dan wat wij denken. Alles wat we niet weten kun je als God beschouwen. Eind 19e eeuw dacht men dat de natuurkunde op het einde was. Technologisch waren er de stoommachines en treinen. Zeer geavanceerd voor die tijd. Maar ja. Toen kwamen nog de ontdekkingen van elektromagnetisme, atoomleer, röntgenstraling, etc.

Ook nu weer met TV, mobiele telefoon, internet, etc., zou je geloven dat we alles weten en kunnen.

Maar dat is niet zo. Vraag een wetenschapper maar een om het hoe van de zwaartekracht te beschrijven. Het wat van de zwaartekracht lukt wel: dus je schiet een kanonskogel af, hoe ver komt die, getijden op de oceaan door de aantrekkingskracht van de maan. Maar bij het hoe hoor je dan meer een verhaal als:

“in een multidimensionale ruimte interacteren deeltjes van de maan met deeltjes van de aarde om zwakke atoomkrachten uit te oefenen wat een krachtveld oplevert” of een variant met snaartjes die alles verbinden. De gemiddelde astroloog krijgt het niet eens verzonnen…..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *