TED: Technology, Entertainment, Design

TED is een non-profit organisatie met als doel het ontdekken en verspreiden van nieuwe ideeën. De ideeën moeten dan wel nieuwsgierigheid, verwondering en kennis verspreiden, zonder agenda van de spreker.

De TED opzet

Alle TED talks zijn gelimiteerd in tijd: maximum is 18 minuten. Daarbinnen moet de boodschap gebracht worden. De boodschap moet uitnodigend zijn, goed verteld worden en geen spreker agenda bevatten. Dus een verkapte reclame zonder inhoud zal binnen de TED opzet niet toegestaan worden.

Inspireren

De TED talks (en zeker de TED top 25) zijn echt mooi om naar te kijken. Interessante onderwerpen, vaak magistraal verteld. Daarbij is het ook mooi om te zien hoe mensen presenteren, en wat het boeiend maakt. Gebruiken ze slides, of juist niet. Of is het puur de humor en de stem die je het verhaal in trekt?

Nieuwe ideeën en inspiratie

Het is wel leuk om af en toe een nieuwere TED talk te zien. Ze zijn inderdaad goed om je te inspireren met nieuwe ideeën en inzichten. Vooral omdat ze redelijk neutraal en wetenschappelijk verteld worden, zonder dubbele agenda.

TED gebruiken om beter te leren presenteren of spreken in het openbaar

De man achter TED, Chris Anderson, heeft de TED opzet gebruikt om een boek te schrijven over beter spreken in het openbaar: De TED methode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *