Financieel rijk: de geldmachine

Het geld wat je per maand kunt sparen gaan we nu gebruiken om onze eigen geldmachine te bouwen.

Deze geldmachine gaat iedere maand geld opleveren. Maar de geldmachine kost wel kennis, tijd en geld om te maken en te onderhouden. Hij kan ook stuk gaan. Dus denk maar niet dat het helemaal vanzelf gaat.

De geldmachine om rijk te worden

De geldmachine levert iedere maand inkomsten op. Deze inkomsten zorgen ervoor dat je meer kunt sparen. Deze spaargelden gebruik je dan om de geldmachine groter te maken zodat die meer geld oplevert.

Wat gebeurt er als de geldmachine heel groot is geworden?

Als de geldmachine heel erg groot is geworden, dan kun je in principe stoppen met werken. Je inkomsten stoppen en de machine levert genoeg geld op om al je uitgaven te kunnen doen.

Dan ben je pas echt financieel rijk, en kun je doen waar je zin in hebt. Je bent financieel onafhankelijk. Denk je dat dit niet kan met een gewone baan? Lees dan maar eens dit boek: miljonair met een gewone baan.

Passief inkomen

Zo’n geldmachine wordt ook wel passief inkomen genoemd. De term passief is misleidend. Alsof je er niets voor hoeft te doen. Dit is dus niet waar. Een geldmachine heeft onderhoud nodig. Hij kan vast komen te zitten, en als je niet uitkijkt kapot gaan. Dan kost het je geld en levert het je niks op. Dus passiviteit is niet op zijn plaats.┬á

Wat wel is: de machine werkt door als jij slaapt en even niet werkt. Dat is het verschil met een actief inkomen waarbij je zelf werkt.

De geldmachine bouwen en onderhouden

Nu we het principe en doel van de geldmachine snappen komt de volgende stap: het bouwen van de geldmachine.

One Reply to “Financieel rijk: de geldmachine”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *